12016jan

Útdíj Kisokos 2016

Az e-matricás rendszerben személyautók számára díjköteles szakaszok köre 2016 január elsejétől mindössze a 2015-ben átadott, a gyorsforgalmi hálózatba kapcsolódó utakkal (M43 autópálya Makó-országhatár, valamint az M85 gyorsforgalmi út M1 kezdőcsomópont és a 23. sz. M85-M86 Csorna Kelet csomópont közötti szakaszával) bővül, más módon nem változik. A változás a Csongrád (M43), és a Győr-Moson-Sopron megyei díjköteles úthálózatot, így az ezekre a megyékre érvényes megyei matricákat érinti.  Az M86 autóút, és az M9 továbbra sem válik díjkötelessé az e-matricás rendszerben.

Szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy Bács-Kiskun, Komárom-Esztergom valamint Veszprém megyékben nem változik a díjköteles úthálózat, ezen megyék esetében a szomszédos Csongrád, valamint Győr-Moson-Sopron megyékben történt díjköteles hálózat bővülés miatt kerülnek frissítésre a térképek.

Mint ismeretes, az adott megyei e-matrica a szomszédos megyében található első csomópontig jogosít fel a díjköteles utak használatára (például a Győr-Moson-Sopron megyei matricával az M1-es autópálya Budapest felé a Komárom-Esztergom megyében található 94. sz. Bábolna csomópontig használható, ill. a Pest megyei mellett továbbra is elég egy Fejér és Somogy megyei e-matrica annak az autósnak, aki egész évben korlátlan számú alkalommal szeretné a főváros felől megközelíteni a dél-balatoni településeket).

A fizetős utakat IDE KATTINTVA érheti el.

2016. januárban nem lesznek érdemi változások az e-matricás rendszerben. Tehát 2016-ban továbbra is változatlan áron lehet megváltani az úthasználati jogosultságokat, illetve a megszokott heti (10 napos), havi, illetve éves matricák mellett továbbra is elérhetőek az adott megye gyorsforgalmi hálózatára érvényes megyei matricák is. Ezért a hatályos díjrendelet szabályozásain túlmutatóan nem lesz szükség átmeneti rendelkezések (türelmi idő) érvénybe léptetésére sem. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a díjköteles szakaszokat csakis előre megváltott, érvényes úthasználati jogosultsággal lehet igénybe venni, ennek elmulasztása pótdíjazást vonhat maga után.

A januári útdíjfizetéssel kapcsolatos hasznos tudnivalókat IDE KATTINTVA tekintheti meg.

Szóljon hozzá!

Az email cím nem fog megjelenni. A csillagozott mezőket kötelező kitölteni *