A VTSZ (vámtarifa) számok az áruk, szolgáltatások, valamint termékek rendszerezésében, nyilvántartásában töltenek be jelentős szerepet, valamint a számlázásban. Tudvalévő, hogy ezek a jegyzékek, számok az EU-s jogszabályokkal komfort magyar jogszabályok megalkotása során jöttek létre.

Kezdje el gépelni a keresett termékcsoport nevét (pl. kagyló), ekkor a kalkulátor kiadja az elnevezéshez kapcsolódó vámtarifa-számokat.

Minél jobban pontosítja a kifejezést, a keresőben a VTSZ-számok annál szűkebb körét kapja (pl. szívkagyló). Amennyiben VTSZ-számot ír be, úgy a kapcsolódó termékcsoportokat adja ki a vámtarifa szám kereső. A VTSZ számok jegyzéke a KSH adatbázisa alapján kerül megjelenítésre.

A VTSZ, azaz a vámtarifaszám azokat az árucikkeket rendezi bizonyos szempontok szerint rendszerbe, amelyek a nemzetközi kereskedelemben előfordulnak. Maga a VTSZ-szám egy számsor, amely az árukat áruosztályokba/árucsoportokba rendezi.

Felhívjuk figyelmét, hogy habár a keresőt folyamatosan frissítjük és napra készen tartjuk, kizárólag tájékoztatási célt szolgál. A kereső jegyzéke a KSH adatbázisa alapján készült.