202015okt

Ezzel kerülheti el a bírságokat!

A fuvarozók több mint tízezer, a megtett úttal arányos elektronikus útdíjszedési rendszerben (HU-GO) regisztrált folyószámlára aktiválták a bírságriasztás funkciót július 15-e óta, de ez csak 15%-os kihasználtságot jelent, pedig az ingyenes alkalmazással elkerülhetők a sorozatos bírságok – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. Az útdíjfizetési szolgáltató az MTI-hez eljuttatott tájékoztatásában felidézte:…

Tovább
12015szept

Új díjköteles utak a HU-GO rendszerben

Több, mint két éve került bevezetésre Magyarországon a HU-GO megtett úttal arányos elektronikus útdíjszedési rendszer. Az eltelt időszak tapasztalatai alapján elmondható, hogy a fuvarozók túlnyomó többsége maradéktalanul elsajátította a rendszer használatát, és a szabályoknak megfelelően vallja be és fizeti az e-útdíjat. Fontos változások: Módosította a teherautók által fizetendő e-útdíjról szóló rendeletet a nemzeti fejlesztési miniszter,…

Tovább
62014jan

HU-GO Mobil (kérdőív)

A  Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. célja, hogy a közeljövőben az úthasználati díj mobiltelefonra telepíthető alkalmazáson keresztül is kiegyenlíthető legyen, kényelmesen, gyorsan és többletköltség nélkül. Az Ön véleménye is fontos, ezért kérjük töltse ki az alábbi hivatkozáson elérhető kérdőívet, hogy visszajelzései alapján fejleszthessék a HU-GO Mobil alkalmazást. 

Tovább
242013jún

Kezdetét vette a HU-GO regisztráció!

Az eredetileg tervezett időpont után négy nappal végül elindult a HU-GO regisztráció: a mai naptól minden érintett tehergépjármű-üzembentartó regisztrálhat a HU-GO útdíjfizetési rendszer internetes ügyfélszolgálati portálján.

Tovább
312013máj

Milyen szakaszok díjkötelesek?

Az elektronikus útdíjfizetési kötelezettség egyszerre szűkebb és szélesebb körű, mint a használatban lévő autópályamatrica. Szélesebb körű, hiszen nem csupán autópályákat érint, azonban szűkebb körű, hiszen az úthasználat csak bizonyos járműtípusokra nézve díjköteles.

Tovább