202013szept

A Magyar Közút lesz az autópályák üzemeltetője

A jövőben nem az Állami Autópálya Kezelő fogja ellátni az autópályák üzemeltetésével kapcsolatos feladatokat, az ÁAK csak az útdíjakkal foglalkozik majd. Az úthálózat üzemeltető feladatok a Magyar Közút hatáskörébe kerülnek. Eddig az Állami Autópálya kezelő hatáskörébe tartoztak az autópálya üzemeltetési feladatok, azonban a július 1-jével bevezetett útdíjrendszer miatt szükségessé vált ezen tevékenységek felügyeletének átadása.

Tovább
172013jún

Már kötik a szerződéseket a fedélzeti eszközt gyártó cégekkel

A júliustól hatályos e-útdíj rendszer értelmében a jövőben a 3,5 tonnánál nehezebb járműveket bizonyos útszakaszok használatáért fizetési kötelezettség terhel, amit rendezhetnek viszonylati jegy vásárlásával, amit közvetlenül az utazás előtt lehet megváltani viszonteladóknál, illetve erre a célra létrehozott pontokon, vagy fedélzeti eszköz segítségével, ami egy számlán lévő egyenlegből levonva rendezi az úthasználat költségeit.

Tovább
52013jún

Tájékoztató rendezvénysorozat az e-útdíjról

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, az MKFE, a NiT Hungary és a FUVOSZ a hamarosan bevezetésre kerülő e-útdíjról tájékoztatja, informálja az érintett vállalkozásokat. A díjmentes rendezvényeink helyszínei és időpontjai: Meghívó a magyar e-útdíjról szóló tájékoztató előadásokra, melyeket az Állami Autópálya Kezelő Zrt. és az I-Cell Kft. (a rendszer kivitelezője) képviselőinek részvételével szerveznek az alábbiak szerint: 2013. június…

Tovább