52015febr

Így újult meg az e-matrica rendszer

Az elmúlt esztendőkhöz viszonyítva jelentős változásokkal kell számolniuk a járművezetőknek az e-matrica rendszer megújulásának következtében.

A díjköteles gyorsforgalmi útszakaszra való felhajtás előtt rendelkezni kell e-matricával. Számos, eddigi gyorsforgalmi útszakasz elvesztette díjmentességét. Ezért nem árt utazás előtt tájékozódni, hogy az Ön által tervezett útszakasz mennyiben díjköteles. Bárki számára az internetes felületen elérhetőek azok a megyei térképek, amelyek a díjköteles gyorsforgalmi útszakaszokról tájékoztatnak. A díjköteles gyorsforgalmi úthálózatot piros vonal jelzi, a díjmentest pedig zöld.

Új megyei matricák

Az eddig már megszokott időalapú matricák mellett új megyei matricák is elérhetőek, amelyek sokak számára, adott esetben jelentősen csökkentik a gyorsforgalmi útszakasz használatának díját. Megyei matricával egy éven keresztül, egy adott megye összes díjköteles útja használható.

2015 januárjától nemcsak a kijelölt értékesítési pontokon lehet beszerezni az e- matricát, hanem lehetőség van az online matricavásárlásra is. Ez utóbbinak előnye, hogy nem kell időt vesztegetni az ügyintéző irodákban vagy benzinkutaknál, személyes adataink nem kerülnek illetéktelenek kezébe, ugyanakkor gyors, megbízható és bármikor elérhető szolgáltatás.

Szóljon hozzá!

Az email cím nem fog megjelenni. A csillagozott mezőket kötelező kitölteni *