242013jún

Kezdetét vette a HU-GO regisztráció!

Az eredetileg tervezett időpont után négy nappal végül elindult a HU-GO regisztráció: a mai naptól minden érintett tehergépjármű-üzembentartó regisztrálhat a HU-GO útdíjfizetési rendszer internetes ügyfélszolgálati portálján.

Tovább
192013jún

HU-GO regisztráció 2013. június 24-től

Még kevesebb idejük lesz a fuvarozóknak a regisztrációra: Ditter Gábor, a NIT Hungary ügyvezető főtitkárának információi szerint (Kossuth Rádió, Napközben c. műsor, június 19.) a HU-GO regisztráció június 24-től, hétfőtől lesz elérhető a rendszer várhatóan holnap, azaz június 20-án induló ügyfélszolgálati portálján. Még kevesebb idő, mindössze 7 nap lesz arra, hogy a fuvarozók regisztráljanak.

Tovább
312013máj

Előre megváltott viszonylati jegy az útdíj esetében

A HU-GO rendszerben a díjfizetési kötelezettséggel terhelt járművek vezetőinek két módon lesz lehetőségük megtenni az útdíjbevallást: egyik módja a járművön elhelyezett, az Európai Elektronikus Útdíj Szolgáltatás (EETS) irányelveinek megfelelő fedélzeti eszköz, másik módja pedig az előre megváltott viszonylati jegy.

Tovább
312013máj

Az útdíjhasználat összege

2013. július 1-jétől Magyarországon megváltozik az úthasználati jogosultságok díjazásának és díjfizetésének rendszere. Bevezetésre kerül a HU-GO névre keresztelt rendszer, ami alapvetően két kategóriába sorolja a járműveket. A 3,5 tonna össztömeg alatti járművek maradnak az e-matricás rendszerben, míg a 3,5 tonna össztömeget meghaladó járművek az e-útdíj rendszer szerint fizetik majd az úthasználati díjat, megfelelően az Európai…

Tovább
312013máj

Milyen szakaszok díjkötelesek?

Az elektronikus útdíjfizetési kötelezettség egyszerre szűkebb és szélesebb körű, mint a használatban lévő autópályamatrica. Szélesebb körű, hiszen nem csupán autópályákat érint, azonban szűkebb körű, hiszen az úthasználat csak bizonyos járműtípusokra nézve díjköteles.

Tovább