Az éves matricák megvásárlására online is lehetőség van, ráadásul nem is csak egyetlen weboldal áll az autósok rendelkezésére.

Miért érdemes online vásárolni az autópálya matricát?

Leginkább azért, mert gyors és kényelmes. Hiszen ki sem kell mozdulni az otthonunkból, egyszerűen megtehetjük akár a fotelünkből is, és nem kell a nyakunkba venni a várost, hogy beszerezzük.

Hogyan történik az autópálya matrica online vásárlása?

Az éves útdíjmatricák online vásárlását bárki elvégezheti, aki akár csak minimális informatikai ismeretekkel rendelkezik. Hiszen az autósok teendője csupán annyi, hogy felmennek az adott weboldalra, ott regisztrálnak vagy bejelentkeznek (ha a regisztrációt már korábban megejtették), és kiválasztják a megfelelő kategóriát és területi vagy időbeli jogosultságot. Egyes weblapokon regisztráció nélkül is lehetőség van a vásárlásra, ami további kényelmet jelent a felhasználók számára.

Ezután már csak a fizetés van hátra, ami történhet bankkártyával, átutalással, sőt, bizonyos helyeken még cafeteria kártyákat is elfogadnak. A bankkártyás fizetés és az átutalás között az a legnagyobb különbség, hogy míg az előbbi esetben a pénz azonnal megérkezik, vagyis a vásárlás rögtön megtörténik, addig az utóbbi esetben az átutalás bizonyos időt vesz igénybe.

Az autósok dolgát az is nagy mértékben megkönnyíti, hogy az adott matrica mellett mindig megtalálhatják az alapvető, legfontosabb információkat, illetve azt is egyszerűen ellenőrizhetik a gépjármű-tulajdonosok, hogy a matrica, aminek a megvételére készülnek, biztosan megfelel-e a számukra. A vásárlás végén az autós elektronikus értesítést kap a tranzakcióról, amit meg kell őriznie.

Az autópálya matrica online megvásárlásának díja

A kényelemnek természetesen ára van, vagyis az online vásárlásnak van egy bizonyos díja, ami csupán pár száz forintot (190-300) tesz ki. Ha azonban mellétesszük, hogy mit nyerünk – nem kell idegeskedni, nem kell sorban állni –, akkor ez egyáltalán nem nevezhető soknak.

Ha pedig biztosak akarunk lenni abban, hogy csak az érvényességi idő alatt használjuk a matricánkat, akkor egyes helyeken arra is lehetőség van, hogy az érvényesség idejének kezdetéről és végéről értesítést kérjünk.