Lehetőség van azonban arra is, hogy az útdíjat előre megváltott viszonylati jeggyel egyenlítsük ki.

A regisztrált úthasználók az előrefizetéses használati mód esetén a regisztráció során létrehozott folyószámlájukat előre feltölthetik. A megtett út díját ebből az egyenlegből automatikusan levonja a rendszer, amennyiben a bevallás fedélzeti eszközzel valósul meg, illetve viszonylati jegy tervezése esetén is az egyenleg csökken a jegy árával. Az egyenleg feltöltése az értékesítési pontokon történő fizetéssel(bankkártyával, üzemanyagkártyával, készpénzzel), illetve ezen a weboldalon keresztül bankkártyával lehetséges. Az egyenleg feltöltése történhet banki átutalással is.

Alkalmi viszonylati jegy vásárlását a HU-GO.HU oldalon tudja kezdeményezni.

Ha nem regisztrál a HU-GO rendszerbe, kizárólag viszonylati jegy megváltására jogosult. Az úthasználat árát személyesen az értékesítési pontokon rendelkezésre álló fizetési eszközökkel (készpénz, bankkártyás fizetés, üzemanyagkártya, stb.), valamint ezen a weboldalon keresztül bankkártyával fizetheti ki.

A regisztráció nélkül vásárolt, úgynevezett ad-hoc viszonylati jegy érvényessége a kifizetés időpontjától a következő naptári nap 24. órájáig tart, elővásárlásra tehát ebben a vásárlási formában nincs lehetőség.

A regisztrált felhasználók viszonylati jegyüket elővételben is megvehetik, érvényesség kezdeteként legfeljebb a viszonylati jegy megváltásától számított 30. naptári napot lehet megjelölni. Elővásárlás esetén a jegy érvényessége a vásárló által megjelölt kezdőnap 00:00 órától a következő naptári nap 24. órájáig tart. Amennyiben a vásárlás időpontja és az érvényesség kezdete megegyezik, a jegy a kifizetés időpontjától a következő naptári nap 24. órájáig érvényes ugyanúgy, mint az ad-hoc viszonylati jegy esetén. Fontos, hogy a vonatkozó jogszabály értelmében – a vásárlás módjától függetlenül – az utazást minden esetben az érvényesség első napján meg kell kezdeni.