222015jan

Útdíj könnyítések, módosítások

A bejelentett – február 1-jétől életbe lépő – változtatások:

FRISSÍTÉS ide kattintva érhető el

1. A megyei útdíjmatricák a szomszédos megye első lehajtójáig lesznek érvényesek, így például egyáltalán nem lesz szükség a Veszprém megyei matricára.

2. A Megyeri híd mintájára a két másik Duna-híd (Pentele híd – M8 és Szent László híd – M9) használata is díjmentes lesz.

3. Díjmentesek lesznek az ún. “szellemutak” is. A 61-es főút kaposvári elkerülőjét, valamint M86-os Szombathely és Szeleste közötti szakaszát a kormány úgy támogatja, hogy legyen ingyenes ezen szakasz használata, amíg el nem éri az autópályát.

4. Visszaállítják az ingyenességet a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető gyorsforgalmi úton.

5. A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. nem kérhet 1470 forintos szolgáltatási díjat azoktól, akik januárban matrica nélkül használták a fizetős utakat, de később megváltják az adott útszakaszra érvényes megyei matricát. Keresik a megoldást a matricák kényelmes (akár postai úton történő) visszaváltására is. A visszaváltásra február 28-áig van lehetőség.

6. A korábbi egyeztetések következtében a fogyatékkal élők és a nagycsaládosok (legalább 4 gyerekkel rendelkezők) kedvezményben részesülnek. A kompenzáció feltételei áprilisra teremtődhetnek meg.

Szóljon hozzá!

Az email cím nem fog megjelenni. A csillagozott mezőket kötelező kitölteni *