22015márc

Még 2 hétig válthatók vissza a megyei matricák

Azon autósok számára, akik január 1. és 31. között érvényes úthasználati jogosultság nélkül közlekedtek a fizetős gyorsforgalmi úthálózaton, szombaton, február 28-án járt le egy fontos határidő.

A januári próbaüzem tapasztalatai alapján véglegesített útdíjrendelet február 1-től hatályos. A szabályozás átmeneti rendelkezéseinek értelmében sem a pótdíjat, sem az 1470 forintos szolgáltatási díjat nem kell megfizetnie azoknak az autósoknak, akik január 1. és 31. közötti próbaüzem alatt érvényes e-matrica nélkül használták a díjköteles utakat, ha bármelyik értékesítési csatornán keresztül legkésőbb február 28-ig a jogosulatlan úthasználat helye szerinti éves megyei, vagy éves (országos) jogosultságot vásárolnak.

Az e-matricák megválthatók elektronikusan, mobiltelefonon keresztül, a NÚSZ Zrt. ügyfélszolgálati irodáiban, vagy a benzinkutakon.

Azonban egy másik, szintén február elsejétől hatályos rendelkezés esetében két hétig még fontos szerep hárul az ügyfélszolgálatokra:

a megyei matricák területi érvényességére vonatkozó szabályok véglegesítése, illetve egyes gyorsforgalmi utak díjmentesítése miatt március 15-ig visszaváltható minden olyan, 2014. december 31. és 2015. január 31. között vásárolt megyei e-matrica, ami ezért feleslegessé vált. Ezt elektronikus úton, postán, vagy a NÚSZ Zrt. irodáiban lehet megtenni.

Szóljon hozzá!

Az email cím nem fog megjelenni. A csillagozott mezőket kötelező kitölteni *