292015júl

Téves útdíj-bírságok (tájékoztatás)

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. téves útdíj-bírságokkal kapcsolatos hivatalos tájékoztató anyaga

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy az alábbi tájékoztatás a 3,5t legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó járművekre (teherautókra) vonatkozik!

Amennyiben Ön a 2015.06.17. és 2015.07.24. közötti időszakban elkövetett jogsértésre alapozottan a 2013. évi LXVII. tv. (útdíjtörvény) 14. § c) pontjában foglalt szabályszegés elkövetése okán (tehát bevallását fedélzeti eszköz útján teljesítette, de a határozat szerint a bevallási kötelezettségének nem tett eleget) a Rendőrségtől bírságot kiszabó határozatot kapott, további teendője nincs, mert a Rendőrség a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt-vel egyeztetve intézkedik a megalapozatlan határozatok visszavonásáról a KET 114. §-ának megfelelően.

Az eljárásrendnek megfelelően ezen döntések kapcsán nem szükséges fellebbezéssel élni, így a határozatban szereplő fellebbezési határidő tárgytalannak tekinthető.

Az érintett felhasználók a megalapozatlan határozatok visszavonásáról a bírságot kiszabó határozathoz hasonlóan, könyvelt levélpostai küldeményként visszavonásról szóló döntést (határozat/végzés) fognak kapni a legrövidebb időn belül, várhatóan legkésőbb augusztus 10-ig.

A NÚSZ Zrt. hangsúlyozza, hogy kizárólag a fent meghatározott időintervallumban elkövetett és az ott meghatározott jogsértésre alapozottan kiszabott bírságok kerülnek visszavonásra. Amennyiben tehát a határozat más időpontban vagy más jogsértés elkövetése miatt rendelkezik bírság kiszabásáról, úgy ezen döntés visszavonására nem kerül sor.

Szóljon hozzá!

Az email cím nem fog megjelenni. A csillagozott mezőket kötelező kitölteni *