62014jan

Jól vizsgázik az e-útdíj

Az elektronikus úton is megvásárolható úthasználati díj júliusi bevezetése óta egyre jobban teljesít. Bár az elején még viszonylag sok volt a bejelentés a rendszer működésével kapcsolatosan, most már ki lehet jelenteni, hogy a panaszok nagy része megoldódott és egyre jobban működik a rendszer. Természetesen, mint minden új rendszernél, itt is adódnak még problémák. Ennek kivédése érdekében a rendszer alkalmazója egy kérdőívet bocsátott a használok rendelkezésére.

Ebben többek között a rendszer átfutásának sebességét valamint a megelégedettséget mérik. A kérdőíveket összesítve szeretnének még javítani, még pontosítani a rendszer működésén, valamint sokkal felhasználóbb-baráttá változtatni.

A mobil fizetés nagy előnye, hogy nem kell sorban állni, valamint 30 nappal előre megvásárolható a jegy. Így amelyik fuvarozó vállalatnak állandó fuvarjai vannak, viszonylag gyorsan, csupán egy óra alatt elintézhet egy egész hétre való jegyet. Másik nagy előnye, hogy amennyiben a fuvar valamiért nem valósul meg, akkor a lejárat előtt egy nappal a teljes ár visszaigényelhető, így nem vész kárba a befizetett összeg.

Annak érdekében, hogy igazán hatásos legyen a viszonylati jegy felhasználtsága, fontosnak tartja a kormány, hogy január elsejétől ne emeljék az útdíjat. Ígéreteik szerint jövő évben nem várható az útdíj emelése, ami nem csak a fuvarozóknak, hanem az átlagember számára is jó hír, hisz amennyiben ez nem emelkedik, akkor az alapélelmiszerek árai sem emelkednek.

Bár egyre több fuvarozó vásárol fedélzeti egységet, a mobil viszonylati jegy amúgy is megmarad, hisz a kormány nem titkolt szándéka, hogy inkább olyanok vegyék igénybe ezt a lehetőséget, akik nem állandó fuvarozók, vagy épp csak nagyon ritkán kelnek útra. Legfőképp az ők munkájukat könnyíti meg az e-útdíj.

Szóljon hozzá!

Az email cím nem fog megjelenni. A csillagozott mezőket kötelező kitölteni *