272015febr

A megyei matricák használatáról

A megyei matricák a szomszédos megye első lehajtójáig érvényesek!

Egy megye gyorsforgalmi útszakaszát az e-matricával az utolsó csomópontig lehet használni törvényesen, új megyébe érkezve az első lehajtónál el kell hagyni az útszakaszt, vagy az illető megyére érvényes matricát kell kiváltani (vagy teljes úthálózat használatát lehetővé tevő matricát).

Díjmentesen használható útszakaszok 2015. január 1-től: M31-es, az M0-nál az 1-es számú főút és az M5-ös közti szakasz, M4-es autóút és M3-as közti rész, továbbá a Megyeri-híd. Díjmentes a Pentelei-híd és a Szent László-híd használata. Ingyenes a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető gyorsforgalmi út.

Az eddig ingyenesen használt városi elkerülőket és gyorsforgalmi autóutakat az e-matrica tulajdonában lehet ezután törvényesen igénybe venni.

2015 januárjában történt jogtalan úthasználat esetén elkerülhető a pótdíj befizetése, ha február végéig sorra kerül a szolgáltatási díj kifizetése és az illető útszakaszra érvényes matrica kiváltása. A jogosulatlan úthasználat ellenőrzése fix és mobil érzékelőkkel történik.

Függetlenül attól, hogy országos vagy megyei matricára van szükség, ma már arra is lehetőségük van az autóvezetőknek, hogy mobiltelefonjuk segítségével vásárolják meg az e-matricát. Ez az egyik leggyorsabb és legkényelmesebb e-matrica vásárlási alternatíva, mellyel egyre többen élnek, amióta bevezették.

Szóljon hozzá!

Az email cím nem fog megjelenni. A csillagozott mezőket kötelező kitölteni *