212013jún

Hamarosan: E-útdíj Hitelprogram

A hitelkeret 1 millió forint kamiononként, BUBOR + 1,5%-os kamattal. Kétszeres hosszabbításra lesz lehetőség. Krisán László, a KAVOSZ Vállalkozásfejlesztési Zrt. vezérigazgatója pénteki sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a július elején induló E-útdíj Hitelprogram kamiononként 1 millió forint keretet biztosít a fuvarozással foglalkozó kis- és középvállalkozásoknak az elektronikus útdíj megfizetésére.

Az útdíj hitel kidolgozásának okaként azt jelölték meg, hogy a kisebb favarozó cégek gyors és egyszerűen elérhető forráshoz, egyfajta rulírozó forgóeszközhitelhez jussanak az útdíjfizetéshez. A KKV-k számára biztosított kamattámogatás csekély összegű támogatásnak számít. Előzetes becslések szerint kb. 43000 kamiont érint a hitelfelvétel, azt azonban nehéz előre látni, hogy valójában hány járműre fogják igényelni. Vereczkey Zoltán, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) elnöke hangsúlyozta, hogy az MKFE ajánlani fogja tagságának az Útdíj Hitelprogramban való részvételt.

Fontos tudnivaló, hogy a fuvarozók az e-útdíjat feltüntethetik az általuk adott számlán, amelynek kiegyenlítéséig az útdíjat meg kell fizetniük: ebben segíthet a kedvezményes e-útdíj hitel.

Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) főtitkára kijelentette: a következő időszakban elkezdik dolgozóik felkészítését a hitelprogramban való részvételre. A kormány szerdai ülésén (június 19.) fogadott el kormányrendeleteket, amelyek lehetővé teszik, hogy a KAVOSZ Vállalkozásfejlesztő Zrt. kidolgozza és elindítsa az e-útdíj fizetését segítő, kedvezményes forgóeszközhitel konstrukciót a kis és középvállalkozások számára az Útdíj Hitelprogramban. A hitel mögött álló 4%-os állami kamattámogatás és a teljes körű fedezet biztosítása lehetővé teszi, hogy minél szélesebb vállalkozói kör vehesse igénybe kedvezményes hitel.

Szóljon hozzá!

Az email cím nem fog megjelenni. A csillagozott mezőket kötelező kitölteni *