52013júl

Hitelből is fizethetjük az e-útdíjat

2013. július 1-jén indult el az új elektronikus útdíjfizetési rendszer, amely jelentős többletköltséggel terheli meg a magyarországi fizetős útszakaszokat használó tehergépjármű-vezetőket. Nekik szeretne segíteni a kormány a kompenzációs csomagjának keretein belül kidolgozott Útdíj Hitelprogram bevezetésével.

A magántulajdonos árufuvarozók versenyképességének javításáról szóló 1339/2013. (VI.14.) kormányhatározatban részletezett hitelprogram jelenleg mintegy 43 ezer forgalomban lévő, 3,5 tonnánál nagyobb össztömegű tehergépjárműre vehető igénybe. A lehetőséget elsősorban a kis- és középvállalkozók megsegítésére dolgozták ki.

6 százalékos kamatra igényelhetjük a hitelt: a több járművet üzemeltető vállalkozók vagy cégek több hitelt kaphatnak, azonban legfeljebb járművenként egymillió forintot. A Nemzetgazdasági Minisztérium kidolgozta program értelmében a fuvarozók 4 százalékos kamattámogatást kapnak, így jelenleg körülbelül 6 százalékos kamatra vehetik igénybe a hitelt (a kamat legfeljebb BUBOR+15 százalék jelent). A hitel kizárólag útdíjfizetésre használható fel, igényelni pedig a VOSZ-nál, a KAVOSZ-nál vagy a Területi Kereskedelmi és Iparkamaráknál lehet. Az útdíj OBU segítségével is fizethető: a fuvarozókat az elektronikusútdíj-fizetési kötelezettségen kívül még egy kiadás terheli. Ugyanis, ha rendszeresen használják a fizetős útszakaszokat, így nem előre megváltott viszonylati jegy segítségével szeretnék teljesíteni fizetési kötelezettségüket, egy úgynevezett OBU-t, azaz fedélzeti egységet (on-board unit) is be kell szerezniük. Az eszköz legegyszerűbben webáruházból rendelhető meg, hiszen így házhoz szállítással megkaphatjuk, nem kell sehova elmennünk érte, és sorba sem kell állnunk a fizetésnél. Webáruházunkból most havidíjmentesen, ingyenes házhoz szállítással rendelhet fedélzeti egységet. Ragadja meg a lehetőséget, rendeljen most, és kerülje el a tülekedést!

Szóljon hozzá!

Az email cím nem fog megjelenni. A csillagozott mezőket kötelező kitölteni *