262013jún

E-útdíj bevallási közreműködés

Weboldalunk a hazánkban 2013. július 1-jével bevezetésre kerülő elektronikus útdíjjal kapcsolatosan nyújt teljes körű tájékoztatást, illetve naprakész információkat. Ezenkívül lehetőséget kínál arra, hogy az illetékes fuvarozók a weboldal rendszerén keresztül online megrendelhessék a díjfizetéshez szükséges fedélzeti berendezést, az i-Cell OBU S900-at.

A legfrissebb híreken kívül az új útdíj rendszerrel összefüggő, felmerülő kérdésekre részletes információkkal szolgál, segítséget nyújtva a HU-GO rendszerben történő kiigazodásban. Megtudhatjuk azt is, hogy kiket érint és mekkora lesz a díjfizetési kötelezettségük, figyelembe véve az adott gépjármű besorolását és az igénybe vett út jellegét a megtett km függvényében. Továbbá felmérhető az is, hogy a további uniós országokban hogyan is működik az útdíj rendszer.

A két kalkulátor segítségével választ kapunk egyrészt az útdíj pontos mértékére, amelyet a járműkategória alapján, a környezetvédelmi besorolás alapján, valamint az autópályán vagy főúton megtett távolság alapján számíthatunk ki az adatok megadásával. Ez leginkább azok számára lehet hasznos, akik rendszeresen közlekednek fix útvonalon. Másrészt választ kapunk arra is, hogy a hazai úthálózaton belül mely főútvonalak esnek díjkötelezettség alá, így kapva a tényleges használatarányos útdíjat a megtett kilométerek után. Az utóbbi szolgáltatás egy útvonaltervező program, ami szintén megkönnyíti a fuvarozók tájékozódását a HU-GO rendszerben a díj kalkulátor mellett. Az útvonaltervezőben a kiindulópontot, a célállomást és az érintett megállókat megadva kapjuk meg az útdíj rendszert illetően a szállítás költségét.

Mindezek mellett lehetőség van arra is, hogy a vállalkozók megrendeljék az i-Cell OBU S900 fedélzeti egységet, amelynek segítségével a fuvarozók az új HU-GO rendszerben fizetni tudják az útdíjat. A készülék nem csak a hazai úthálózatban használható, hanem külföldön is alkalmas lesz rendeltetésszerűen a bevallási közreműködésben (EETS). Az OBU S900-as eszköz átvételét követően, még a használat előtt, szükséges regisztrálni az Állami Autópálya Kezelő Zrt. rendszerében. Ez a fedélzeti egység, a vételtől számítva két évig díjmentesen használható.

Szóljon hozzá!

Az email cím nem fog megjelenni. A csillagozott mezőket kötelező kitölteni *