82014aug

Viszonylati jegy útvonalengedély-köteles járművek számára

2014. augusztus 11-től a túlméretes vagy túlsúlyos gépjárművek egyszerre, egy helyen, az útvonalengedély kiadásakor tudják megváltani viszonylati jegyüket is.

A korábbiakban az útvonalengedély-köteles járművek számára az útvonalat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. határozta meg az általa kiadott útvonalengedélyben, emellett a viszonylati jegyet a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. értékesítési pontjain lehetett csak megváltani. Az egyablakos ügyintézés keretében mostantól az útvonalengedély-köteles gépjárművek részére viszonylati jegy értékesítési tevékenységet is ellát a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 33 mérőállomásán hétfőtől az útvonalengedély köteles járművek két szolgáltatást vehetnek igénybe:

  • útvonaltervet kaphatnak, valamint
  • viszonylati jegyet válthatnak.

A közútkezelői megyei igazgatóságai és a Magyar Közút központja továbbra is kizárólag az útvonalterv készítésben tudnak az ügyfelek rendelkezésére állni, így ezekben az esetekben a viszonylati jegyet továbbra is a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató saját és viszonteladói értékesítési pontjain, valamint ügyfélszolgálati irodáiban lehet megváltani. Az állomásokon készpénzes (euró és forint), továbbá bankkártyás fizetésre van lehetőség, az üzemanyagkártyás fizetés módját és lehetőségét még vizsgálja a társaság.

Szóljon hozzá!

Az email cím nem fog megjelenni. A csillagozott mezőket kötelező kitölteni *