292015jan

Vámtarifaszám kalkulátor: így használjuk!

A kereskedelem igen bonyolult és szerteágazó terület, melynek szabályozása komoly kihívás a jogszabályok megalkotóinak. Ahhoz, hogy a kereskedés zökkenőmentesen tudjon működni, szükség van bizonyos azonosító számokra, melyek segítenek a termékek rendszerezésében és nyilvántartásában.

Ilyen a vámtarifaszám is, mely alapján bármilyen árut, terméket meg lehet találni, csak tudni kell, hol keressük. Ez a vámtarifaszám kalkulátor segít abban, hogy megtudjuk egy bizonyos áru vámtarifaszámát, de a szám alapján akár egy adott termékre is rákereshetünk.

Uniós szabálynak köszönhetjük

A vámtarifaszám (VTSZ) az áruk, szolgáltatások, valamint termékek rendszerezésében, nyilvántartásában tölt be igen komoly szerepet, ennek segítségével sokkal könnyebbé válik a rendszer áttekintése. Azt, hogy ezek a jegyzékek, számok létrejöttek, az Európai Uniónak köszönhetjük, ugyanis azok a jogszabályok írják elő a használatukat, melyeket az uniós jogokhoz való igazodás során alkottak meg.

Hogyan működik a kalkulátor?

A vámtarifaszám kalkulátor arra való, hogy megtaláljunk egy bizonyos terméket szám alapján, vagy fordítva, megtaláljuk egy termék vámtarifaszámát. A kalkulátor működése pofonegyszerű. Ha valaminek a vámtarifaszáma érdekel, elkezdjük gépelni az adott termékcsoport nevét, mire a kalkulátor ki fogja adni azokat a vámtarifaszámokat, amik ehhez az elnevezéshez kapcsolódnak. ha a számot tudjuk, és terméket keresünk, ugyanezt kell tennünk, csak fordítva: írjuk be a vámtarifaszámot, és a kalkulátor kiadja a termékcsoportot.

Szóljon hozzá!

Az email cím nem fog megjelenni. A csillagozott mezőket kötelező kitölteni *