72017nov

Teendők árukár esetén

A fuvarozási károk a legelvetemültebb kárrendezési ügyek közé tartoznak. Ha egy fuvarozó céget kár ér, szinte a senki földjén találja magát, hiszen az eladó és a megrendelő jogosan, és a legnagyobb lelki nyugalommal sétál ki a kellemetlen szituációból.

A vétlen fuvarozó tehát egyedül marad a kétségeivel, és annak tudatával, hogy a fuvarozási károk bizony őt terhelik. A nem könnyű teher mellett sokszor még a biztosítóra sem számíthat, hiszen a legtöbb esetben nem hajlandó a károk rendezésére. A Független Magyar Kárszakértő és Érdekvédelmi Kft. viszont segítség lehet a bajban.

Nehéz az élete a fuvarozónak, hiszen olyan sok mindenre kell figyelnie munkája során: parkoljon biztonságos helyen, figyelnie kell az árura fel-és lerakodás közben (ha ő végzi), és arra is, nehogy lába keljen az árunak. Sőt, felelős azokért a mulasztásokért, történésekért is, melyeket megbízottai, alkalmazottai követnek el. Egy esetleges árukár esetén pedig a cég akár le is húzhatja a redőnyt.

Teendők árukár esetén

Úgy érzi, mindjárt lesújt önre a CMR-egyezmény súlyos mondata, mely szerint a fuvarozó felel az általa szállított áruért az átvételtől kezdve egészen a lerakóhelyig való szállításig? Ne csüggedjen, nézzen utána a biztosítóval kötött felelősségbiztosításának, és eseti biztosításának. Kár esetén a biztosító köteles megtéríteni a fuvarozót ért árukárt, mégpedig a biztosítási összeg keretén belül. Persze csak akkor, ha a biztosítás a káreseményben részt vevő árura és járműre vonatkozott, valamint a károkozás nem szándékos.

Persze, a biztosító sem mindig fizet, vagy nem annyit, amennyire jogosult a károsult.

Fuvarozóként kár érte nagy értékű szállítmányát (tárgy, állat)? Megsérült, megsemmisült, vagy ellopták? Akkor se keseredjen el, ha nagy a vesztesége, hiszen van kiút. Ha el is utasítja a biztosító, a Független Magyar Kárszakértő és Érdekvédelmi Kft. kártérítési szakértői akkor is meg tudják támadni a biztosító határozatát.

A kárrendezés folyamata során az FMKE jogászai így segítik a hozzájuk fordulókat:

  • jó szemük van a jogi nyelvhez, így átlátnak a biztosítók sokszor üres érvein
  • profi módon meg-, és újrafogalmazzák a kártérítési igényt
  • sikerre viszik a biztosítóval szembeni pert
  • képviselik őt a megrendelővel szemben
  • számíthatnak rá peres, és peren kívüli esetekben is
  • ha kevesellik a biztosító általi kárkifizetést, kiderítik, járna-e nekik magasabb összeg

Kár érte nemzetközi, esetleg belföldi szállítmányát? Akár szárazföldön, vízen, vagy légi úton történt a sajnálatos káreset, a biztosító elutasítása esetén az FMKE tud segíteni! Itt kérhet tőlük ingyenes konzultációs lehetőséget.


 

Szóljon hozzá!

Az email cím nem fog megjelenni. A csillagozott mezőket kötelező kitölteni *