Görögországban autópályán közlekedni kész öröm, ugyanis úthálózata kiváló, minden nagyobb várost autópálya köt össze, és az ottani sávok szélesebbek is a Magyarországon megszokottnál. Ráadásul a legtöbb nagyvároshoz elkerülő út is tartozik, így nem kényszerülünk rá, hogy átvágjunk egy városon, ha egyébként nem oda mennénk, csak azon keresztül vezet az utunk.

Általánosságban elmondható, hogy az autópályák számozása az égtájakhoz igazodik. A páratlan számozásúak észak-déli irányba, míg a párosak kelet-nyugati irányba haladnak. Persze azért akadnak kivételek. Érdekesség Görögországgal kapcsolatban, hogy elfogadják ugyan a magyar jogosítványt, de csak akkor, ha a saját autónkat vezetjük – ha ottani autót szeretnénk bérelni, nemzetközi jogosítványra lesz szükségünk. Fontos szabály, hogy az autónkra ki kell váltani a zöldkártyát, amit a kötelező biztosításunkat kezelő biztosító állíthat ki.

A kiváló úthálózat ellenére az útdíj egyáltalán nem kerül sokba, személyautóval egy fizetőkapunál körülbelül 2 és fél eurót, vagyis 750 forintot kell fizetni, így összeadva, ha Görögországba megyünk nyaralni, nagyjából 10 euróba, vagyis 3000 forintba kerülhet, hogy használhassuk Görögország útjait. Fontos, hogy felkészüljünk arra, hogy a görögök tipikusan „mediterrán sofőrök”, vagyis a KRESZ előírásait meglehetősen rugalmasan kezelik.

A parkolást tiltó táblákat viszont vegyük nagyon komolyan, a görög rendőrök ugyanis e tekintetben nem ismernek kegyelmet: autónkat elszállíthatják, de le is szedhetik a rendszámtáblát. Autópályán lassabban lehet közlekedni, mint itthon, 120 kilométer per óra a megengedett sebesség, míg országúton 80, lakott területen pedig 50.

Görögországban fizetőkapus rendszer van, vagyis akkor kell fizetni, ha az autópályán ilyen ponthoz érkezünk. Nem mindenhol lehet kártyával fizetni, ezért nem árt, ha tartunk magunknál készpénzt, leginkább aprót az ilyen helyzetekre. A személyautók 2 és fél eurós díja kimondottan olcsónak számít, de nem vészes a buszok díjszabása sem: ezek a járművek 6 euróért használhatják az utakat.