82017jan

Díjköteles útszakaszok részletes térképe 2018-ra

Megtekintheti azokat a 2018-ra érvényes részletes megyei térképeket, amelyek a fizetőssé vált útszakaszokat, illetve a megyei matricával is használható szakaszokat mutatják be.

A térképeket weboldalunkon lehet megtekinteni, és főként a Pest megyeieknek érdemes átnézni a változásokat az M-es autópályákat érintő szabályok miatt. A vidékieknek három megye kivételével szinte mindenhol számolniuk kell a fizetős szakaszokkal. Cikkünkben röviden felsoroljuk a legfőbb változásokat, hogy segítsünk eligazodni az új szabályok rengetegében.

Az új rendszerben a megyei térképek segítenek eligazodni, ezeknek köszönhetően az autósok felmérhetik, mely úthálózati szakaszokon jogosultak egy adott megyei matricát használni.

Kattintson ide a 2018-as térképekhez!

A használati díjas e-matricás rendszerbe tartoznak a motorkerékpárok, személygépkocsik és annak pótkocsija, továbbá a legfeljebb 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű tehergépjárművek, lakóautók és autóbuszok, valamint ezek vontatmányai.

További információ a matricás rendszerről itt!

2018-ben az úthasználati díjrendszerben nincs jelentős változtatás. Az autópálya matricák díja 2018-ban nem változik, azonban új fizetős szakaszok kerülnek be a rendszerbe: Győr-Moson-Sopron megyében az M85-ös Csornát elkerülő második szakasza, valamint Hajdú-Bihar megyében az M35-ös Debrecen-Berettyóújfalu szakasza. Az autósok számára fizetős utak köre 2017-ben is csak csak az októberben átadott Hegyfalu-Csorna szakasszal Szombathelyig teljes hosszban elkészült M86-ossal bővült, más módon nem változott. A megyeszékhely gyorsforgalmi kapcsolatának létrejöttével a kínálatból mostanáig hiányzó Vas megyei matrica bevezetése is lehetővé vált.

Az alábbi útszakaszokat lehet díjmentesen használni:

• az M0 autóút alábbi szakaszai:
o az 1. számú főút és az M5 autópálya közötti szakasz,
o az M4 autóút (4. számú autóút jelzés) és az M3 autópálya közötti szakasz,
o Megyeri híd (a 2. számú főút és a 11. számú főút közötti szakasz),
• az M31 autópálya,
• az M60 autópálya Pécs délnyugati elkerülő szakasza az 58. és 5826. számú utak között,
• az M8 autópálya,
• az M9 autóút 6. számú főút és az 51. számú főút közötti szakasza,
• az M9 autóút (61. számú főút jelzés) Kaposvárt elkerülő szakasza,
• az M4 autóút (4. számú autóút jelzés) Vecsés-Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető út közötti szakasza.

Szóljon hozzá!

Az email cím nem fog megjelenni. A csillagozott mezőket kötelező kitölteni *