Hollandia is azon nyugati országok közé tartozik, ahol a személygépkocsival és a motorkerékpárral közlekedők számára ingyenes az utak használata 2013-ban. Az ingyenesség alól kivételt képez a Kil Tunnel, aminek használata 2 euró, vagyis körülbelül 600 forint, illetve a Westerschelde Tunnel, ami átszámolva nagyjából 1500 forintra rúg.

Hollandiában Belgiumhoz hasonlóan az Eurovignette rendszert vezették be, de ez csak a 12 tonna össztömegnél nehezebb járművekre vonatkozik, csak az ilyennel közlekedőknek kell útdíjat fizetni. Az Eurovignette rendszer hatalmas előnye, hogy megvásárlásával a rendszert működtető összes ország, vagyis Belgium, Hollandia, Luxemburg, Dánia és Svédország útjait jogosultak vagyunk használni, azaz ha több Eurovignette országon megyünk keresztül, akkor is csak egyszer kell fizetnünk. Az Eurovignette díját akkor is ki kell fizetni, ha csak áthaladunk az országon.

Az Eurovignette rendszerben a díjak napi, heti, havi vagy éves felosztásban szerepelnek. Egy napra minden járműnek egységesen 8 eurót, vagyis körülbelül 2400 forintot kell fizetni, egy hétre az ár 20 (4800 forint) és 41 euró (9900 forint) között mozog, a tengelyek számától és a besorolástól függően. A havi tarifa 75 (22 500 forint) és 155 euró (46 500 forint) között lehet, míg az éves díj 750 (225 000 forint) és 1550 euró (465 000 forint) közötti összeg lehet.

Az Eurovignette rendszer 2008 októbere óta teljes mértékben elektronikus, ami a gyakorlatban annyit jelent, hogy kevesebb papírt kell őrizgetnünk, mert a gépjármű a kiválasztott időszakra bekerül az adatbázisba, így követhetővé válik, hogy mikor, mennyi ideig tartózkodtunk az adott országban, és használjuk az utakat. Az eladóhelyen kapott, vagy internetes rendelés esetén a számítógépen kinyomtatott bizonylat megőrzésére nincs szükség, az adatbázisban látszik, hogy fizettünk, további bizonyítékra nincs szükség. A rendszer használata így rendkívül egyszerű és kényelmes, ráadásul nem kerülhetek bajba amiatt, ha nem tudjuk, hová tettük a bizonylatot.