62013szept

Gyors és egyszerű útdíjfizetés fedélzeti egységgel

Az útdíj magyarországi bevezetésével egyidőben számtalan kérdés merült fel a rendszer működésével kapcsolatban. A legfontosabb a fuvarozók számára természetesen az, hogy hogyan tudják a legköltséghatékonyabban, a legkevesebb gonddal megfizetni az útdíjat. Erre kínálnak lehetőséget az OBU fedélzeti egységek.

A fedélzeti egység használata a legjobb lehetősége bármely fuvarozónak, aki rendszeresen járja az útdíjköteles szakaszokat az ország területén. A fedélzeti egység GPS technológiát használ, ennek segítségével határozza meg a gépkocsi helyzetét. A rendszer így pontosan tudja, mely szakaszokon, milyen hosszan közlekedett a jármű. Az információkat az utak mellett elhelyezett elektronikus kapuknak továbbítják, amelyek a rendszám alapján a jármű azonosítását is elvégzik. A fizetendő összeget tehát a fedélzeti egység adatai alapján számítják ki.

Az útdíj összegét egy számláról automatikusan vonják le, amelyet mindig előzetesen kell feltölteni. A rendszer tehát valóban kényelmes – nekünk csak annyi a dolgunk, hogy előre feltöltsük folyószámlánkat, minden más automatikusan zajlik.

Fedélzeti egységből több fajta is elérhető. A Webbase OBU Easy egy szivargyújtós, egyszerű kivitelű egység, amely hangjelzésekkel, SMS-ben és e-mailben is képes tájékoztatni. Üzembe helyezése Plug & Play alapon működik, vesződség nélkül. Az i-Cell OBU S550 szintén szivargyújtós, Plug & Play rendszerű darab, ám kisebb, könnyebben kezelhető, igen megbízható eszköz. Fényjelzések segítségével tájékoztat az egység működéséről és az egyenleg állapotáról, a tengelyszám módosítását pedig a HU-GO online felületén végezhetjük el gyorsan és egyszerűen szükség esetén.

Ha valaki rendszeresen használja a fizetőköteles utakat és gond nélkül szeretné megoldani az útdíj megfizetését, a legjobb lehetősége a fedélzeti egység. Így egyszeri kiadással, havidíj fizetése nélkül úszhatjuk meg az útdíjrendszerrel való találkozást.

Szóljon hozzá!

Az email cím nem fog megjelenni. A csillagozott mezőket kötelező kitölteni *