Az e-útdíjköteles utak, útszakaszok részletes listája ebben a menüpontban.

A 2015-ös változásokhoz, megyei matricás útszakaszokhoz kattintson ide!

Letölthető az útdíjköteles útszakaszok listája az alábbi linkre kattintva:

Útdíjköteles útszakaszok listája [.pdf, 400KB] »

A lista forrása: 1. melléklet a 25/2013. (V. 31.) NFM rendelethez.

Letölthető az útdíjköteles útszakaszok áttekintő térképe az alábbi linkre kattintva:

Díjköteles útszakaszok 2013. július 1-jétől [.pdf, 1,91MB] »

(A gyorsforgalmi utakat kék, az egyéb utakat zöld szín jelöli.)

Az e-útdíjköteles utak tételes felsorolását megtalálhatjuk a rendelet 1. mellékletében. A mellékletben láthatjuk, hogy útdíjköteles lesz a közlekedés gyakorlatilag az ország valamennyi főútján és autópályáján. A dokumentum szelvényszámok szerint tartalmazza az érintett útszakaszokat. Kivételt képeznek a díjfizetési kötelezettség alól azok a főúti útszakaszok, amelyek lakott területen belül találhatóak.

A magyar úthálózatban összesen 6513 kilométeren kell majd díjat fizetni az út használatáért – ezen belül több mint kétezer fizetős szakasz kerül elkülönítésre.

A fizetős útszakaszokon 74 ellenőrzőkaput állítanak majd fel, ezen felül pedig 45 autóval is ellenőrzik majd az itt közlekedő tehergépjárműveket. Ellenőrzést végeznek majd a határátkelőknél is, valamint az utakon jár majd ötven rendőrségi bírságolóautó is.

Az előzetes regisztrációhoz nem kötött viszonylati jegyet 300, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. által létesített árusítóponton, illetve több mint ezer viszonteladónál is meg lehet vásárolni. A viszonylati jegy esetében előre meg kell határozni az útvonalat – ezt megtehetjük online, a NÚSZ honlapján, illetve az árusítópontokon található terminálok segítségével is.